Malinový sirup se doporučuje pít během nachlazení. Kyselina salicylová, kterou maliny obsahují, prokazatelně zlepšuje pocení a tím i vylučování škodlivin z organismu. Kromě chutné limonády využijete malinový sirup na přelití moučníků, kterým tak okamžitě dodá neodolatelnou chuť lesního ovoce.
Použití: se studenou vodou nebo sodou v poměru 1:10. K dochucení čaje, na míchané nápoje, do ovesné kaše nebo jogurtu, na tvarohové knedlíky či palačinky k obědu, nebo na zmrzku či bábovku
Složení: třtinový cukr, voda, maliny (20 %), bio citrónová šťáva.
Skladování: Po otevření sirup rychle mizí, přesto ho uložte do lednice při teplotě 4–8 °C a spotřebujte do 4 týdnů. Sirupu nesvědčí přímé sluneční záření a extrémní teploty. Sedlina není na závadu, naopak je důkazem použití celých plodů ovoce a nefiltrované 100% šťávy.